Logo WEB
calustre_2021.jpg
foto1.jpg
foto5.jpg
foto6.jpg
previous arrow
next arrow

Durant els dies 12, 13 i 14 de juny es va celebrar el XI Congreso Nacional de la Sociedad Española de Electromedicina e Ingeniería Clínica (SEEIC).

Carlos Ontiveros (Cap del Departament d'Electrònica de l'Institut Marina) va participar en una ponència en la que es tractava la implantació del nou CFGS d'Electromedicina Clínica i els resultats que estava donant. A la ponència també van participar representants d'instituts d'Andalucia i Madrid. La va moderar el vocal de la SEEIC Xavier Pardell.

A més, dins de la secció de presentació de comunicacions en format pòster, es van presentar quatre projectes d'alumnes d'aquest cicle:

- Buenas prácticas de esterilización. (Antonio García e Israel Medina)
- Robótica Quirúrgica. (Héctor Sanabria)
- Gestión del registro y mantenimiento de equipos. (Susana Benítez)
- Integración de un quirófano multidisciplinar. (Jordi Ferrer i Elies Ajo)

 Sevilla1

Sevilla2

posters

Dimecres 15 de maig els alumnes de 1r d'Electromedicina van visitar les instal·lacions de l'empresa Matachana a Castelldefels. A més de veure les línies de producció, el departament d'I+D, etc, van rebre formació relativa als seus equips. Aquesta empresa col·labora activament amb l'institut, tant en l'FP Dual com en la cessió d'equips i la formació del professorat.

 

Matachana1

 

Matachana2

 

Matachana3

 

 

 

 

 

 

Dimarts 14 de maig, el sr. Xavier Pardell, experimentat tècnic d'electromedicina de l'empresa Sisemed i vocal de la SEEIC (Sociedad Española de Electromedicicina e Ingeniería Clínica), va explicar als alumnes de primer curs d'electromedicina com és el dia a dia d'un tècnic en aquesta professió.

Pardell1

Pardell2

 

 

 

Dimecres 8 de maig el sr. Albert Viladrich de l'empresa CANON MEDICAL SYSTEMS va impartir una Master Class sobre Resonància Magnètica als alumnes de 2n curs d'Electromedicina.

Es van tractar temes relatius al funcionament, manteniment i seguretat d'aquests sistemes.

Canon2

Canon1

El passat dia 25 de març, els alumnes de primer curs del cicle formatiu d'Electromedicina Clínica van realitzar una visita a les àrees quirúrgiques de l'Hospital de Bellvitge.
Els alumnes van poder veure les instal·lacions d'un sistema IT i els equips que es troben als quiròfans i UCIs. També van assistir a una demostració pràctica de les mesures i proves de seguretat elèctrica que es fan regularment als quiròfans i sales d'intervenció per tal de garantir la seguretat dels pacients i el personal sanitari.
La sortida va resultar molt profitosa i volem agrair des d'aquestes línies la magnífica atenció dispensada pel personal de l'hospital i de l'empresa ALTHEA.

F1 belvitge

F2 belvitge

El passat dimarts 26 de febrer de 2019 en Carlos Sisternas, Director de FENIN a Catalunya, va fer una xerrada a l'institut als alumnes de 1r d'Electromedicina Clínica per parlar de Tecnologia Sanitària i el perfil del tècnic d'electromedicina.

FENIN és la Federació Espanyola d'Empreses de Tecnologia Sanitària, a la que pertanyen entre d'altres DRAGËR MEDICAL, SIEMENS HEALTHCARE DIAGNOSTICS, CANON MEDICAL SYSTEMS, OLYMPUS i MEDTRONIC.

FENIN1